Sunday, July 20, 2014

荒木町の美味しいフレンチ – A fabulous French restaurant in Araki-cho

ONZI(オンジ)
店名はで岩手の言葉で次男坊という意味だそうです。
岩手ご出身のシェフと奥様が切り盛りする、
小さいながら洗練された空間でとても居心地の良いフレンチレストランです。
ハーフポーションメニューもあって、おひとり様でもお食事をいろいろ堪能できる心遣いも素敵です。
お店の方と直接いろいろお話しできる距離感もこのお店の良さですね。
お料理も絶品です。(私の中でのナンバーワン賞2つ更新)
前菜盛りのプレートからして、我々による大絶賛の嵐。
サラダと、デザートもいただきましたが、全て大満足の美味しさでした♥
It’s a small but very cozy in good atmosphere France restaurant owned by a chef born in IWATE and his wife. They serve exquisite French cuisine, mainly using wonderful ingredients from IWATE.
I can’t express enough our praise but all the dishes we tried were really amazing.
They have a half size menu so even one person can try various dishes.
We also ordered a green salad and desserts with coffee and enjoyed them with perfect satisfaction.

☆ナンバーワン・ムール貝に決定! My best blue mussels
I had missed in Paris but I could be proficient with the best mussels at this restaurant. So it’s worth waiting for me. We chose the mussels from Normandy in France with saffron sauce.
I’ll never forget about that really good taste - they are small but have rich taste.
フランスで食べることができなかった今がまさに旬のムール貝。
サフランソースと合わせたノルマンディ産をチョイス(小ぶりだけど、味が濃厚だそう)
いや~、フランスで機会を逃したのは、これを味わうためだったのだと、納得。

☆ナンバーワン・ポークに決定! My best pork
Incredibly soft and juicy precious pork from IWATE roasted at low temperature approx. for 40 minutes. While roasting, we all should be attracted by the good smell from the kitchen!
龍泉洞黒豚真二郎肩ロースの低温ロースト
牛肉のような柔らかさの豚肉。でも、牛のような肉臭さは全くなし。
今迄食べてきたありとあらゆる豚肉とは違います。
焼いている時のあの、真二郎くんの信じられないほどの良い匂いったら!
結局お店にいたひと全員が頼んだのでは?(じっくり低温ローストで40分位かかります)







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