Saturday, August 17, 2013

簡単フォー – Fast, easy and tasty Pho

夏バテ気味で、ちゃんと料理もする気にならない。食欲もないし火も極力使いたくないよー。
という時は、これ。
本当は非常食用に買ってみたベトナムのフォーのインスタント麺。
期待していなかったにもかかわらず、これが、下手なお店で食べるより美味しい!!のだ。
(この間ランチで食べた会社が入っているビルのフードコートのフォーの20倍は確実に美味)
基本は、付属の調味料と麺を入れて、お湯をかけたら4分間待てばOK
冷蔵庫の余りものを入れて、生もやしと(なければレタスでも千切り人参でも)
パクチーどっさり入れたら、ああ、おかわりしたい位♥
すでに本場の香りが漂っているのだけど、さらにニョクナム(タイ料理で言うところのナンプラー)を上からかければ、うっとりなお味に。
ベトナム旅行の思い出も蘇ります。2度行ったけど、また行きたいなー

余っていた「にら卵焼き」と「鳥むね肉塩麹焼き」をのせて。

ちゃんと、Pho Ga(Chicken)とPho Bo(Beef)の両方あり。

Feel weary from the summer heat, reluctant to cook something.  I do not have much appetite and do not want to turn on the heat to cook first of all.
At times like that, this is the best - instant “Pho” noodle and it’s so fast, easy and yummy, much better tasting than one I tried at a food court in our building at lunch.
To tell the truth, I did not expect so much because I got them as emergency food.
You just add hot water and wait for 4 minutes.
I put some leftover food in the refrigerator and it becomes more tasty with fresh beansprouts and coriander.  I bet you’d like it. As for me, I always want to have seconds.

Smells so good like genuine “Pho” in Vietnam - I love to add some more nuoc mam or “nam pla”.  The smell makes me want to travel to Vietnam for the 3rd time.

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