Tuesday, June 23, 2015

もんじゃの夜 ‐ A Monja Night

私達お気に入りのもんじゃ屋さん「てまり
もんじゃストリートの奥迄行かずとも、
この名店は一番入口にあったりします。
味が濃すぎない絶妙なもんじゃが楽しめます。
初めて月島を訪れた時に、地元の魚屋さんに美味しいお店は?と聞いて教えてもらったお店です。
モチめんたいチーズが、もちろん一番のおすすめ。
あんずジュースもご賞味あれ!
クレイクラフトのレッスンの後、
大きなトピアリーを持ったまま月島散策も楽しかった♪
佃天台地蔵尊 - 民家とのすごく狭ーい隙間にあるお堂の中に
屋根を突き破って巨木が生えています。一見の価値あり。
Our favorite Monja restaurant is “TEMARI” in Tsukishima, located just near at the entrance of MONJA street. 
Monja is wheat flour-based, pan-fried savoury batter (don't judge by its looks!) with various fillings, thinner than okonomiyaki, mostly served in the Kanto region.
My recommendation is "Mochi(rice cake)-Mentaiko(spicy cod roe)
-Cheese" MONJA and try ANZU(apricot) juice!
You can enjoy a little excursion in Tsukishima town.
Tsukuda Tendai Jizoson - You’ll never notice it but a tiny temple with a huge tree grown up breaking through a temple’s roof, located in a really really narrow alley between houses.

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