Wednesday, December 4, 2013

身体と心に優しいお料理 - Excellent cuisine good for you mentally and physically

お気に入りのオーガニックレストラン「チャオ・ベッラ」にて、前職場の上司と同僚とお食事会。
事前に相談すれば、糖質や塩分制限のあるひとでも、安心して美味しいお食事を楽しめるお店です。
こういうお店って、東京に他にないのです。
食材のうまみを充分に生かしたお料理で、今回の「旬の食材を楽しむコース」もとても美味しくいただきました。
前回、シェフとお話しする機会があったのですが、料理の素材が良いので、
ゆっくり熱を通すだけで、美味しくなっちゃうんだそうです!
とは言え、繊細な素材の美味しさを引き出すシェフの実力もすごいということですよね。
今回いただいた前菜「エゾアワビと無農薬きのこのソテー」は、未だに、テーブルに運ばれてきたときの香りの素晴らしさを忘れることができない。。。もちろん、超美味でした。
今知ったけど、こちらのワインは私の好きなオーガニックワインショップのものでした。



I had dinner w/my ex. boss & colleague at my favorite organic restaurant "ciao bella" in Tokyo.
This restaurant serve really good dishes and they can prepare special meals with NO or limited volume of sugar/salt if you ask in advance. You cannot find another restaurant like this in Tokyo.
Yes, all the dishes tasted really gooood! We chose a full course meal to “enjoy seasonal food”
I had a chance to talk with the chef when I had dinner before. He said the food they are using e.g. organic vegetables have strong delicious taste by nature, so all he has to do is to heat
(fry/bake/braize, etc…) without haste until he brings out good flavors from them enough!
That’s might be simple way but he is a first-class chef who knows real cooking.
I cannot forget an incredible aroma of “sauté abalone in Hokkaido & organic mushrooms” when served. Of course, it was fabulous taste.
Looking at their homepage, I happened to know their wines are from my favorite organic wine shop

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