Friday, December 6, 2013

なぜかつくばでヌーボ - Beaujolais Nouveau in Tsukuba


解禁日の週末、つくばでヌーボ会ということになり、コース料理と共にいただくことに。
チーズプレートは盛りだくさん。
あの臭いを想像しただけで「ひゃぁ~」とひるんでしまうシェーブル(山羊乳)のウォッシュタイプが今迄ダメだったのに、美味しくいただけたのが今回の収穫だな。 
http://www5a.biglobe.ne.jp/~mi-peace/cheese-yagi.htm
こんなに、いろいろあるのか、山羊乳チーズめっ。しかし、世の中には素晴らしい食道楽なお方がいらっしゃる。

I had never dreamed that I tasted Beaujolais Nouveau in Tsukuba city, away from Tokyo at the weekend right after Beaujolais Nouveau was released. A plate of assorted cheeses during a course meal of French cuisine surprised me.
I could not eat “Washed-rind goat milk cheese” before because of the strong smell which upset me but now I can enjoy it, to my surprise. 
http://en.wikipedia.org/wiki/Goat_cheese




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