Sunday, January 3, 2016

Happy New Year 2016

明けましておめでとうございます。
どうか穏やかな年となりますように。

今持っているものに感謝して、
良き新しいものをしなやかに受け入れて
健康でいられる一年にしたいと思います。
休むべき時はちゃんと休まねば。

時に、努力の結果や眠れぬ日々の後に、
本物だと思っていたものが違っていたということも。
それでも、同じ夢や志を持ち続けるのも良し。
新しいことに挑むのも良し。
だけど、他のやるべきことに対して精一杯で
そんな勇気や気力や時間がなくとも、
普段ちゃんと頑張っている人たちが密やかに願う
大切な、ささやかな夢が叶いますように。
May this year be a very peaceful one.
I'll try to be in good shape with enough sleep & a good rest if needed.
Will appreciate all the things I already have and be flexible to welcome good and new things coming to me.

Sometimes you have to find out what you believed were not right nor genuine after all your endeavors or sleepless nights.

It's wonderful if you can still hold on to your dream or ambition.
You are enough lucky if you can try a new thing.
But I think it's OK if we are not ambitious because we might have something more important, or do not have enough courage, power nor time even if we might have our own dream deep inside of our mind.
Hope small but precious dreams of people just trying to do their best day by day will come true.

ささやかな夢と言えば、ずっと行きたかった
新江ノ島水族館にクリスマスに行ってきました。
期待していた以上の楽しさで、
小春日和の鎌倉の海は、サイコーにキレイだったなー
次は江ノ島自体満喫の旅にしたいと思います。
(鎌倉・えのすい詳細レポートはまた次回に)
Well, my little wish came true on last Christmas day. 
I finally went to Enoshima Aquarium with my friend - we enjoyed a lot!
It's an Indian summer day and the sea in Kamakura was so beautifully shining.
I want to explore the Enoshia next time.


お正月は、母の手づくりおせち。
鯛の尾頭付きと海老の塩焼きも美味しゅうございました♡
My mother cooked "OSECHI",
along with sea breams & prawns grilled whole 

私は和風ローストビーフを作りました。
I cooked roast beef in Japanese style.

No comments:

Post a Comment