Saturday, December 19, 2015

オレンジ色のレポートⅢ - Orange colors Ⅲ

12月第2週の週末、まだまだもみじの狩りを楽しめました。
朝市では、オーガニックの野菜や果物をゲット。
(量が多いので友人と分け合いました)
皮ごと食べれるミカンに、葉つきのにんじん、しょうが、
大きなサツマイモ、黒米…
お店のひとのお話聞きながら楽しく買い物できて、
美味しくて、安心で身体にも良くって、
さらに、コスパも良いなんてサイコー!
料理するのも楽しくなっちゃいます。
まず、既に家に3本もあったニンジンをどうしましょう。
ニンジンたっぷり、濃厚ポタージュを作ることにしました。
たまねぎ、ローリエ、天然塩、生味噌、白胡椒、
オーガニックヴァージンオリーブオイルだけで味付け。
超、美味!

普通のみかんの30倍ビタミンCがあるとお店のひとが言っていた
有機栽培完熟木なりミカンの皮は、ゆずとてんさい糖、しょうがと梅酒少々でマーマレードに。
ま、おしゃれに言えばコンフィチュールってやつですな。
のどのイガイガにとっても◎です。


The second week this December was still good day to enjoy watching the autumn tints at a park in the central Tokyo.
We went to a morning market in the park and got some good vegetables & etc.
It’s so fun to buy safe, tasty things good for your health and all of them have great cost performance, compared with ordinary super markets in towns.
I can raise motivation for cooking in front of selected ingredients.
But at first, I had to cook up 3 big carrots already I had got. So I made yummy carrot potage soup with onion, seasoning with a little miso, natural salt, bay leaf & organic virgin olive oil.
Also, marmalade is great, made from peels of organic oranges I got at the market & yuzu, beet sugar, a small amount of ginger and ume liquor.
It’s so good for sore throat.






No comments:

Post a Comment