Sunday, February 16, 2014

ナチュラルなケーキ - A cake baked without eggs, milk & sugar


今年のバレンタインに焼いたケーキ。
チョコのはいつもの定番のだけど、
クリがのっているのは新しいレシピのもので
「マロンアールグレイパウンド」ケーキ。
全粒粉、薄力粉、ベーキングパウダー、塩、アールグレイの茶葉、豆乳、ひまわりオイル、メープルシロップ、栗(渋皮付き&むき栗)でできてます。
本来のレシピでははちみつを使うのだけど、メープルシロップにしてみました。
卵なし、牛乳なし、砂糖なしのレシピでも、優しい甘みで美味しくできちゃったー!

I baked 2 types of cakes for Valentine's day.
I often bake the chocolate cakes but for this time, I tried a new recipe of "Chestnuts & Earl Grey Tea Cake" without using egg, milk & sugar.
The ingredients are whole wheat flour, weak flour, baking powder, salt, Earl Grey Tea leaves, soy milk, sunflower oil, maple syrup (instead of "honey" in the original recipe), chestnuts (2 types- with & without astringent skin) only.
I love the natural taste and it was really nice.





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