Monday, July 29, 2013

パッタイを作ってみる – Cooking Phat Thai

タイ人の先生によるクッキングレッスンに参加。
パッタイ、上手にできちゃったー。
タマリンドってやつが味の決め手のようで。
タマリンドは酸っぱいのを知っていたのでパッタイに使うとは意外だった。。。
+エビの頭から出るエビ味噌が麺全体にからまって、美味。
*我々のチームは唐辛子を先生のレシピよりかなり減らす。が、まだHOT!!
パンプキンカスタードは簡単でおいしいので、作ってみよう。
*我々のチームは砂糖を先生のレシピよりかなり減らしたのである。

改めて、辛さ+甘さ+酸っぱさの三位()一体がタイ料理なのだなぁ、と実体験できた日でありました。(どのメニューにも結構、糖分入っているのだなぁ。。。)


  
I joined a cooking lesson by a Thai lady and we made really tasty “Phat Thai” (or Pad Thai).
The key to yummy “Phat Thai” is the use of Tamarind
I had never imagined they use Tamarind for "Phat Thai" as I know it has such a sour taste. 
Also “Ebi miso”- miso-like paste found in shrimp innards made the noodle yummy with rich spreading flavor.
-We reduced to use chili peppers, but still it was so hot for us!
I’d love to make “Pumpkin Custard” again as it’s so easy to cook and tastes really good.
-Actually, we used much less sugar for the custard than the recipe calls for.


It was a day I actually realized Thai food consists of the Taste Trinity; Hot, Sweet & Sour.  
To be honest, I was surprised to know they use sugar a lot in each recipe. 

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