Sunday, August 31, 2014

ポップオーバー - Pop over

大盛りサラダに添えられているのが
この間TVで「次に来る」と紹介されていた“ポップオーバー”。
ランチで食べ放題できるお店もあるらしい。
初めて知ったのは3年前。
会社の近くのイタリアン、アルモニアでランチの時に
写真のように「プーニョ」として登場した時。
これ、私の大好きなシュークリームの皮!
中は空洞なので、あと10コはいける、といつも思う。
レシピも調べてあるので、作れるんだけど、
オーブンの調子が良くないからなぁ。。。

子供の頃はシュークリームは皮を目当てに食べてた。
ちなみに、モナカも「皮」の方がもっと好きで、
食パンも「耳」が好き。
みしっと香ばしい小麦味が好きなんだな、きっと。

A TV program said "Pop over" is becoming a fad now after pancake or french toast.
I tried it for the first time when I had a lunch at an Italian restaurant, armonia near my office almost 3 years ago.
Well, I think I can eat 10 more whenever I have a lunch there because it's like a hollow cream puff & I love it!
It's funny but I also love coats of MONAKA (bean-jam-filled wafers) & crusts of bread - good flavor & sweetness of wheat flour!










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