Sunday, July 6, 2014

フランス食材で作ったもの - What I cooked using foods in France

日本の調味料を持ち込んで作ったディナー。
フランス食材とのコラボで、素晴らしい出来でした♡
(自画自賛!)
I cooked dinners using French foodstuffs by collaboration with Japanese seasonings and they were really gooood!

# 1:
◆鳥モモ肉と根菜のポトフ Pot‐au‐feu
◆茹でホワイトアスパラ White asparagus with special sauce
 (バルサミコ酢を使った友人特製ヴィネグレットソースに
  キューピーマヨネーズを合わせたソースで)
◆マッシュルームとマッシュのサラダ、塩麹ドレッシング和え
   Mixed salad with mushrooms & Mache  


# 2:
◆和風ローストビーフ(柚子胡椒ソース添え) Roast beef à la Japanesque
◆お好み焼きOkonomiyaki (savory pancake with various ingredients)
◆巻き寿司(全面的にTちゃん担当。巻きすなしで巻いちゃうスゴ腕!)Maki-Zushi
◆白玉 Shiratama

 ちなみに、南天と笹の葉は、Tちゃん宅の近くのCanonのオフィス周りに生えているやつを、ちょこっと失敬。
I picked up some nandin(red small nuts) & bamboo leaves around Canon office near my friend's place for the table setting.  




# 3:
◆マッシュルームと玉ねぎたっぷりのビーフカレー Beef curry with mushrooms & onions
◆バーニャカウダ Bagna càuda








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