Wednesday, November 13, 2013

筋肉マウスと美味しいワイン - A Muscular Mouse & Delicious Wine


もうすぐ11月の会なのだけど、10月のサイエンスバーは、重鎮、北里大学名誉教授の花岡先生による「筋肉の再生について」。

筋幹細胞が分裂して筋繊維に向かっていく実際の動画も観られてとても面白かった。
ボディビルダー顔負けの筋肉むきむきのマウスの身体も忘れられない。。。

もうひとつ忘れられないのが、この日お勧めワイン。
私の好きなシラーでとても美味しかった!
もちろん、おかわり。
【EU認証取得オーガニックワイン】オックシラー 赤 ドメーヌ ドブロー
(ランドック地方、世界遺産の城塞都市カルカッソンヌのタリ家によるもの) 
http://www.mavie.co.jp/catalog/product_info.php?products_id=15021
こんな素敵なシャトーで作られたワイン、美味しいわけです。 
http://www.mavie.co.jp/catalog/index.html?manufacturers_id=4


The November session is coming soon but let me write about the "Science bar" in October. 
It was about “Muscle regeneration” by Honorary Prof. Hanaoka of Kiatazato Univ.

It was fascinating to see a video clip of splitting muscle stem cells - what is called "satellite cell"s were increasing and growing into a myofiber for regenerating.
I’ll never forget the photo of a muscular mouse like a bodybuilder champion.

Also I cannot forget about that great organic red wine (Syrah is my favorite!) with rich aroma & taste.
【EU organic certification】Vin de Pays d'Oc Syrah - Domaine de Brau
http://www.mavie.co.jp/catalog/product_info.php?products_id=15021
The fabulous wine is made by such a incredibly beautiful chateau. 
http://chateaudebrau.over-blog.com/


No comments:

Post a Comment