Wednesday, January 16, 2013

大人チョコレートパフェ♪ - Chocolate parfait for adults


今年の成人の日は東京も近年まれに見る大雪。そんな日に
銀座の和カフェHIGASHIYAにて期間限定の「お雑煮」メニューのランチ後、
フランスで一番美味しいチョコレートを作ると今評判らしいショコラティエ、
Joel Durandジョエル デュランのショップで大人パフェを食す。
ほろ苦いチョコレートパフェ「リエジョア」には、いろいろ種類があるけど、
まずは定番の「A-ブラックショコラ」をミニサイズで。
生クリームには砂糖が使われてなく、全体的に甘さ控えめで
大好きなチョコレートのアロマやほろ苦さを楽しむことができるのだ。

窓の外の雪を眺めながら、
暖かくて居心地の良い店内で冷たいデザートを食するのも、
なかなか素敵なもの。

This Monday was a national holiday for Coming-of-Age Day celebration
but heavy snowing also in Tokyo.
But I went out to Ginza to enjoy a special menu for lunch and dessert.
Lunch was “Zoni”, rice cakes boiled in vegetable soup
which we usually eat at new year instead of meal of rice
@ Japanese modern café HIGASHIYA.
Dessert I chose was “Liegeois”, not so sweet chocolate parfait
who is a famous chocolatier creating trendy & tasty chocolates.
– I tried the most popular one, 
mini size A- Black Chocola” from various "Liegeois". 
No sugar in whipped cream & not so sweet ingredients
and I could enjoy the rich aroma and bitter taste of excellent chocolate.

 It’s kind of fun to enjoy cold dessert in the warm & cozy room
watching the snow falling outside of the windows!

No comments:

Post a Comment