50℃の温水で野菜・果物・魚・肉などの生鮮食品を洗う
(実際は浸す)と鮮度が蘇って劇的に美味しくなるというもの。
生きているアサリでもいいらしい。
温度計を手に入れて、早速トマトとオクラでお試し。
(実際は昨年夏に実験。レポが遅くなりました。)
あれれれ、50℃って以外と熱いし、
一定時間50℃あたりをキープするっていうのが、結構難しい。
(冷蔵してあったものを熱いお風呂に入れるカンジ。
で、あっという間にお湯はひえひえに。)
さて、その感想は。。。「う~ん?」
期待し過ぎたのね。
オーガニックなどの育ちが良くって採れたてな食材を
有り難くいただくっていうのが一番美味しいのでしょうね、やっぱり。
Do you know
booming “Washing foods in the 50℃
water” method?
It’s popular as
a pre-cooking method and
you can find many books in stores now.
If you put
vegetables, fruits, fish or meat into approx. 50℃ water
for several minutes, it could make the food revitalize
and tasty.
You can even try
with alive clams!
I was impressed
by this idea and bought a cooking thermometer.
My first try was
with “tomatoes & gumbos” last summer.
In fact, 50℃ water is hotter than I imagined
and it’s difficult to
keep that temperature.
It’s like if you
put something kept in cold storage into the bathing water,
it turned to
tepid bath in quick.
How did it taste? …. Well, in my opinion,
if you can taste
fresh authentic or organic food, it must be the BEST!!
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