プリンアラモードみたいに自由で素敵なものを盛りだくさんに - like a "flan a la mode", with a lot of fancies in my life.
Saturday, January 11, 2014
神々しい富士山と和食 – Awe‐inspiring Mr. Fuji & WASHOKU
黄金に輝いています12月夕暮れの富士山。
和食がユネスコ無形文化遺産に登録されたのを祝っているよう。
https://www.youtube.com/watch?v=SXGxLaNnGO0
何でも取り込むのが得意な日本のこと、今や和食も、いろいろ。
伝統の日本食の技や心を守っていくこともとても大切。
手間をかければ美味しいものができるのも料理の良さ。
でも、その他にもいろいろあって良いのでは、と思います。
「簡単かつ美味しい」がモットーの私は、
味噌や醤油に合わせて、オリーブオイルやナンプラー、その他いろいろな調味料を日常的に使って料理を楽しんじゃっています。
Mr. Fuji was shining golden in the evening twilight in December as if it celebrated the registration of Japanese-style meal "Washoku"as the UNESCO intangible Cultural Heritage.
https://www.youtube.com/watch?v=SXGxLaNnGO0
"Washoku" full of variety now as we Japanese import & use many things even in food from the ancient times.
It's important to keep the Japanese traditional cooking skills & spirits and convey to next generations and good thing to take time to cook delicious dishes, following discipline.
But I do not think it's all for cooking, especially to cook usual meals & enjoy cooking in daily life.
My motto is "Easy cooking & taste yummy" and I love to use olive oil & namplaa(Thai fish sauce) & other Western, Chinese or ethnic seasonings along with "Miso" & "Soy sause; Shoyu" when I cook "Washoku".
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