Tuesday, June 14, 2016

いざ、海ほたるを越えて! - Go! to eat SUSHI over Umihotaru

急に決まった社内引越し。
このコスト削減の折り、
平日業務時間内に引っ越し業者が入ることに。
バタバタあたふた、16:00迄にパッキングを済ませて、
その後は、「寿司食べ行きましょー」ということに。
5/26 レンタカーで海ほたるを越えて着いたのは
木更津の先、地魚寿司で有名な「惣四郎」さん in 鋸南町勝山。

昭和の雰囲気漂う素敵なたたずまいお店に、
とびっきり新鮮な地元のネタを使った美味なお寿司の数々。
お客さんに喜んでもらうことしか考えていない大将が
お米にもこだわってにぎったとびきり上等なにぎり。
焼いた鯵がまるごと1尾入ったお椀も、
女将さん特製のデザートも、
本当に心が満たされる美味しさでした。
ご馳走様でした!

One of my colleagues proposed to go to eat Sushi after we finished packing to move our desks to another floor in our premises on May 26 
So we left the office for Kisarazu by a rental car around 16:00 after the hustle-bustle, right before a moving company arrived.  We escaped from Tokyo via Umihotaru on the Tokyo Aqua line and arrived at a small but very popular local Sushi restaurant "Soshiro" in Kyonan-machi, Chiba prefecture at last.
We really enjoyed so very fresh & delicious Sushi along with Miso Soup with a whole grilled horse mackerel and homemade dessert. They were really amazing!!
Thanks to a SUSHI chef; the master of that restaurant & his wife, we had a very good time.  

 これで1人前1,050円!
(あれれ?消費税、据え置きですか、大将!)
遠く海外からもリピーターがあるのもうなずけます。
All SUSHI using fresh local fishes with Miso soup & dessert @ 1,050 yen!
So delicious!!

大将直筆その日のお品書き

うーっ、マンボーっ♪
初マンボーは新触感の美味しさ。
Ocean sunfish
I've never had this taste before.

追加であの幻ののどぐろ(赤むつ)!と黒むつ
軽く炙ってあります。
Precious "Blackthroat seaperch" & "Japanese bluefish" (Seared Sushi)

さらに、大将おススメの炙りあなご。
Chef's best recommendation; Conger-eel (Seared Sushi)

Umihotaru on the Tokyo Aqua Line

海ほたるの先に待っていた勝山港も良い感じでしたー
しばし、お散歩。港ネコにも出会い、癒されました。
Sunset in Katsuyama Port

店構えはこんな感じです!
"Soshiro" has a good old atmosphere like tripped into Showa-era.




No comments:

Post a Comment