(また。。。)
さて、このオレンジ色のかぼちゃ、ふるさと納税で安曇野市から
御礼として届いた特産品ボックスに入っていたもの。
バターナッツといいまして、ひょうたんみたいな形してます。
「あれ?種がない!」
と思ったら、、、
下のふくらんだところにちゃんとぎっしり入ってました。
意外と、ねっとり感がなかったので、
生クリームとバター、メープルシロップ、ラム酒と合わせて
かぼちゃケーキにしてみました。
BTW, this pale orange vegitable in a strange shape is a pumpkin, called “Butternut”
I got it from Azumino-city as their gratitude for my paying tax via a hometown tax payment program, in which tax payers pay part of their local taxes to localities of our choice in Japan.
They sent me a box filled with local food & vegetables.
When I cut it at first, there were no seeds at all but…
It was not so sweet, so I put some fresh cream, butter, maple syrup and a little dark rum and baked a lot of cakes.
さて、紅葉が遅れている都心でも、ようやく秋のオレンジ色が多くなってきました。
Leaves are turning orange at last in the central Tokyo. This year autumn tints are coming more slowly than usual.
No comments:
Post a Comment