美味しくて体に良い、しかもお洒落なお料理とくれば、
女ゴコロがトキメキますな。
4月末に参加した身体の内側から美しくなるコンセプトの料理教室。
メイン食材はベジだけのメニューだったにもかかわらず、お腹いっぱい~
乳製品のかわりに、ホワイトソースも生クリームも豆腐クリームを代用。
玉ねぎの切り方によって目にしみないなんて!しかも栄養も多く摂れるそうです。
目から涙の代わりにぽろぽろウロコが落ちました、ホント。
ウォータースチーミングという料理手法も、最近活用しています♪
*お鍋に大サジ2杯くらいのお水、野菜を入れて、上からぱらぱら塩をひとつまみ。
蓋をして弱火で蒸して仕上げると、野菜の甘みと旨みがすごい~。
玉ねぎにも感動しましたが、アスパラガスもとうもろこしも茹でるより美味しかったです!!
超簡単。分量はテキトーで大丈夫で、ほぼ計量しない私向き。
あ、時間は希望の仕上がりで要加減。途中で蓋開けないのがキモだと思いますが。
お鍋が油で汚れないのも楽ちんデス。
I joined a cooking class with their concept to promote good health and beauty within the body at the end of April.
All the dishes were vegetarian menu but I was fully satisfied with them.
We used TOFU cream instead of dairy products for making white source and whipped cream.
They instructed us about some tips - if you sliced the onion in a particular way, it didn’t sting your eyes to my surprise.
Also, cooking by “water steaming” is innovative for me. Now I love it to cook vegetables.
All you have to do is put approx. 2 teaspoons of water, vegetables in a pan and sprinkle a pinch of salt on them.
Then simmer over low heat with a pot lid for a while until they are well steamed.
They became tasty with delicate sweetness without losing nourishment.
It’s easy to wash the pan because no oil in it!
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