カレーデー(古書店センターの2Fにあります)。
前菜として(?)、蒸かしたジャガイモが2個/ひとり が出てきます。
おいもをバターと塩でいただいているうちに、
カレーとゴハンが到着します。
私は初ボンディ以来ずっと、「あさり」中辛。
あさりがそれはもう、たっぷり入っているのです。
最近、ゴハンの盛りとその上にトッピングチーズされている
チーズの量は控え目になった気はいたしまする。
(だって、もっと若かった頃にあんなにお腹いっぱいなっていたのに、
今はそこまでではない気がするから。
もし、量が変わってないとしたらこの自分が恐ろしい)
One day in January, I & one of my lunch mates took a half day off and went to “Bondy”, a curry shop in Jinbo-cho.
I love this curry shop and always chose medium-spicy clam curry ever since my first try.
They are serving 2 potatoes as appetizer(?) per 1 person and then the curry & rice with a topping of cheese are served.
(Too much? Of course, you should get full but I feel OK for this volume now, than when I was more young so they must have reduced the volume a bit.)
→ Kunpu Hananodou http://k-hananodou.com/
Where we had a very good time to look for something fancy among so many awesome things in that shop, enjoying the conversation between a nice lady, the shopkeeper.
Finally I got 5 small dishes of Urushi(lacquer ware) produced in Japan around in 1960 with incredible reasonable price.
My colleague bought 3 lovely things she liked at first sight.
We definitely want to visit there again!
大満足で1Fまで降りたらエレベーターホールに貼ってあった
「きのこ」という文字のポスターに目を奪われた我々。
その足でエレベーターに戻って5Fのお店へ。
そこには、何とも素敵なアンティークショップというか
雑貨屋さんと言うか、とにかく、
お楽しみいっぱいのお店でした!
→ 薫風花之堂 http://k-hananodou.com/
これまた素敵な女主人さんとの会話も楽しい、
ドキドキするものがいっぱい詰まった空間でした。
「きのこ」のことはすっかり忘れ、
ドーパミンが出てしまった私達は、
それぞれ一目ぼれしたものをお買い上げ。
私は昭和30年代の漆器の小皿5枚(「4枚分の値段でいいや」と
大いにまけていただき)。
ランチメイトはぎっくり腰を忘れたかように
華麗に店内を動き回って、3つもお気に入りを発見、
大満足でお買い上げ。
会社に出勤するために店を出ないといけない我々は、
最後、本当に後ろ髪をひかれる思いでした。
またお邪魔します!
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